Sunday, August 15, 2010

~hati yang diisi dengan ketawa akan menangis kelak^_^


~dimanakah keimanan kita sewaktu kita susah?
Apa yang kita cari semasa tiada lagi ubat yang mampu sembuhkan kita?
Baru terdetik di hati ini bahawa aku punya Allah..
Bersyukurlah dengan nikmat-nikmat yang Allah pinjamkan..
Marilah membaca sejenak..

Assalamualaikum...
Wahai sahabat-sahabat seagama denganku…
Tolonglah ambil masa 3 minit untuk membaca note ini....
3Minit je, tak lama pun..

Kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu,tapi mengeja^__^
 Mungkin ada yang pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi.. Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...

Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang dihadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah..
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian
hitam..
tak nampak apa Cuma dua biji mata and membawa mesin gun...

lalu salah seorang lelaki tu bertempik...

"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri....


daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang
masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam tu...
Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:

"Ok Pak Imam, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat"

 Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....
Macammana..

adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.
selain terhibur anda...
Fikirkanlah...

"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yg betul-betul
BERIMAN"

"Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila
menghadapi bahaya...
kedua lelaki hanya membawa mesin-gun..

dia tak kata pun nak bunuh..
tapi generasi skrang,amat lemah..
baru kena ugut terus lari lintang pukang..
lupa yang dia tak sembahyang jumaat lagi..."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.tu pun bila time
sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat org kampung..
ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje..

bile time sembahyang raya...

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa yang di tulis oleh suratkhabar daripada apa yangtercatit dalam al Quran"

"Lawak kan, berapa ramai yang percaya dunia hanya
sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapiberlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH
alahai,tak cukup masa..

~kembalilah menggapai redha Allah.rahmat dan rahimnya sungguh luas..
jadikanlah masjid itu sebagai hidupku..

 ^_^

No comments: